top of page

Umeå tappade och föll

En start på 12-0 räckte inte för Umeå. Det blev en tredje förlust för säsongen mot Malbas när siffrorna skrevs 75-83 i Umeå på tisdagen. – Vi orkar inte riktigt ta kampen på slutet, säger Umeåcoachen Jesper Gustavsson.

Umeå var riktigt taggade från start efter att haft en 10 dagars uppehåll sedan senaste matchen borta mot Nässjö.

Med aggressivt försvarsspel och snabba uppspel lyckades Umeå ta en 12-0 ledning mot Malbas. Sakta men säkert nötte dock bortalaget sig in i matchen och hade 25-25 en bit in i andra perioden. Detta tack vare en Niklas Selin som kom in och tände laget.

-Självklart hade vi velat rida lite längre på den ledningen, men vi tappade den aggressiviteten lite efterhand och sedan Egal som hade en jättebra match hamnade på tre fouls, säger Jesper Gustavsson

Umeå var under matchen inte alls nöjda med domarinsatsen och Jesper Gustavsson ådrog sig en teknisk foul efter en av protesterna.

-Det var lite frustrerande. I första halvlek tog de allt, i andra svalde de pipan, men vi kan inte skylla på det. 19 offensiva returer talar sitt språk. När vi märker att domarna släpper måste vi spela efter det, säger Gustavsson.

Umeå hade 42-41 i halvtid och där och då var matchen väldigt öppen. När sedan 216cm långe Carl Engström åkte på sin fjärde foul efter en drive av Nathan Dawit talade en del för Umeå.

Yannick Anzuluni vaknade till och gjorde 10 av sina 22 poäng i tredje perioden. Malbas stretade dock emot bra och Darion Rackley hade kommit igång och bombade i treor samtidigt som Fredrik Larsson var mycket aggressiv. Efter tre kvartar var ställningen 64-64.

Då klev Malbas fram. När matchen skulle avgöras lyckades de sakta ner Umeå, få snabba uppspel och samtidigt brände Umeås normalt stabila skyttar som Nathan Dawit vidöppna lägen. Då klev Malbas ledda av Rackley iväg och kunde till slut vinna säkert.

-Vi fick lite för många minuter på ett par spelare och då orkade de inte på slutet. Sedan vinner du inte så många matcher när du gör dina sämsta minuter sista fem. Helt klart en sur förlust med tanke på starten. Så är det, Umeåcoachen.

Bäst i Umeå i första halvlek var Bree Perine som stannade på 10 poäng från den halvleken, men i andra kom han helt bort.. Sett över hela matchen var duon Yannick Anzuluni 22 poäng, 10 returer och Nathan Dawit 13 poäng, 5 returer bra, men båda svek i avgörandes stund.

För mer statistik från matchen se här.

bottom of page