top of page

Umeå vill studsa tillbaka

Efter två tunga förluster mot Malbas är Umeå BSKT inställda på att ta andra segern när Nässjö kommer på besök. – Vi är inte nedslagna av en tuff inledning på säsongen, säger Jesper Gustavsson.

Umeå har förlorat sju av de åtta första matcherna på säsongen och brottats en hel del med skador och spelare som kommit och gått.

-Det har varit en tuff inledning, men nu är alla spelare, utom Magnus Haney som är långtidsskadade, tillbaka och det känns bra, säger Umeåcoachen Jesper Gustavsson.

Senast blev det förlust mot Malbas på bortaplan 58-69 trots en bra inledning på matchen. Umeå ledde matchen med 27-12 i slutet på första perioden tack vare fantastiskt skytte av Nathan Dawit, men sedan rasade spelet.

-Vi var mer rädda för att förlora än vad vi ville vinna, det låste sig för oss. Vi är ju minst lika bra som de här egentligen, säger assisterande coach Micke Blomqvist om förlusten.

Umeå har skickat hem importerna Jason Perez och Chad Wellian. Just nu är Jason Davis och Yannick Anzulini lagets två importspelare.

-Chris var inte nöjd med sin egen prestation och vi tyckte likadant så vi har valt att avsluta sammarbetet. Chad har inte levererat på det sättet vi hade velat så vi har avslutat kontraktet, säger ordförande Michael Jalmby.

Nu väntar Nässjö hemma för Umeå, ett Nässjö som inlett säsongen övertygande.

-De är ett bra lag, men vi känner oss väl förberedda, riktigt hungriga nu med alla spelare tillbaka och ska bjuda hemmapubliken på en bra match. allra mest behöver vi en seger oavsett hur det ser ut så det gäller att alla gör det vi ska, håller matchplanen i 40 minuter och tror på det vi gör, säger coach Jesper Gustavsson.

bottom of page