top of page

Ung center får chansen i Umeå BSKT

Efter en 3 år lång paus gör Tommy Nordin comeback. Den 19-årige centern har tidigare gjort 3 säsonger i Östersundbasket, innan han tog paus 2015.

Tommy, född år 1999, 204 cm lång och 93kg tung, har siktet inställt på att spela bra lagförsvar och när han får chansen springer han gärna i transition. Han tror att han har stora möjligheter att utvecklas som basketspelare i Umeå BSKT. Tommys mål den här säsongen är att se hur bra han kan bli.

– Tommy är en väldigt trevlig och ödmjuk person som har bestämt sig att satsa på basket och plugga i Umeå. Jag träffade honom för flera år sedan när han var med Regionslaget och var en av de mest lovande spelarna. Att Tommy satsar och väljer Umeå är en stark signal för andra unga spelare som inte är från Umeå och det glädjer oss, berättar Luca Romano, sportchef för Umeå BSKT.

Just nu studerar Tommy en kurs på komvux för att få behörighet till fysioteraputprogrammet som han vill studera till nästa år. Tommy ser fram emot att se sin egen och sina lagkamraters utveckling.

– Jag vill ge basketen en till chans och se hur bra jag kan bli, säger Tommy Nordin.

Skriven och publicerad av Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page