top of page

Uppehåll – då fokuserar Umeå på fysträning

Direkt efter säsongens första seger väntade över två veckors uppehåll. Då väljer Umeå BSKT att fokusera på fysträningen.

I tisdags kunde Umeå BSKT inkassera säsongens första seger. Och det på hemmaplan mot Malbas.

En förlösande känsla för hela klubben, förstås. Om ni mot förmodan missade tillställningen kan ni se highlights och intervjuer nedan.


Men direkt efter vinsten väntade ett över två veckor långt speluppehåll. Därför har tränarduon Jesper Gustavsson och Mikael Blomqvist valt att fokusera mycket på fysträning.

”Vi har kört skills i morse positionsvis, så guards och ’bigs’ för sig. Sedan på kvällen körde ’Pava’ (Erik Pavasson, fystränare) ett fyspass med grabbarna i hallen”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Under morgondagen (fredag) är det mer styrka och explosivitet som står på schemat. Då kommer Umeå att träna i Hagahallen och jobba mycket med sprints och hopp.

På lördag väntar gymträning. Och under söndagen kommer laget att köra ett friidrottspass på Nolia.

”Så mycket fys nu i helgen. Sen till veckan blir det att fortsätta gnugga på med basketen med mycket upp och ner och spring i början”, säger Gustavsson.

Nästa hemmamatch spelas fredag 11 november i Umeå Energi Arena. Då står fjolårets SM-finalist Norrköping Dolphins för motståndet.

Håll utkik på hemsidan för fler intervjuer, reportage, videoklipp och matnyttig information om Umeå BSKT.

Max Wiik

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page