top of page

”Vi hoppas att slutspel ska vara standard framöver”

Foto: Baland Reza

I kväll får Umeå BSKT chans till revansch i kvartsfinal två på hemmaplan. Och nu vill tränaren Jesper Gustavsson att slutspel ska bli standard för hans klubb.

Den första kvartsfinalen på bortaplan blev en tuff sådan för Umeå BSKT. Hemmalaget BC Luleå tog kommandot direkt och Västerbottensgänget fick jobba i uppförsbacke under nästan hela matchen.

Men redan i kväll får Umeå BSKT chans till revansch. Nu väntar den första slutspelsmatchen någonsin i Umeå Energi Arena för klubben.

Och tränaren Jesper Gustavsson har gjort sin analys från första kvartsfinalen.

”Vi hoppas kunna komma ut mer förberedda inför hemmapubliken än vi gjorde uppe i Luleå. Vi blev tagna på sängen tidigt och det avgjorde matchen. För att vi ska vinna så måste vi spela tillsammans som ett lag på båda sidorna av golvet, slita hårt och matcha Luleås energi. Vi har inte spelat med denna truppen på hela säsongen men vi har senaste dagarna kommit varandra närmare och hoppas kunna utnyttja våra styrkor bättre”, säger Jesper Gustavsson.

Nu hoppas Jesper Gustavsson att slutspel ska bli standard för Umeå BSKT. Han menar att matcherna i kvartsfinalerna är väldigt viktiga för utvecklingen av hela klubben.

”Mäktigt med slutspel i Umeå för första gången, alla är taggade och vi kommer inte att ge oss lätt hemma i Umeå. Vi har inte så många med slutspelsrutin i laget men vi hoppas att slutspel ska vara standard för BSKT framöver. De här tuffa matcherna betyder otroligt mycket för utvecklingen av spelare och ledare”, säger Gustavsson.

Ni vet när uppkast sker. 19.04 i Umeå Energi Arena. Och vi hoppas att få se just DIG på läktaren.

Om du av någon outgrundlig anledning inte kan ta dig till hallen i kväll så går det att följa matchen via webb-tv på www.basketsverige.tv.

Max Wiik

bottom of page