top of page

Viktig hemmapremiär för BSKT

Efter 73-88 i premiären mot Sundsvall väntar på tisdagen Eco Örebro i första hemmamatchen för Umeå BSKT. En av säsongsinledningens viktigaste matcher. – Den är jätteviktig. Vi möter ett lag som vi ska slåss med där nere enligt tipsen, säger coach Jesper Gustavsson.

I premiären mot Sundsvall hänge Umeå med i en dryg period, sedan gick Sundsvall ifrån och kunde tillslut vinna med 15 poäng.

-Vi fick lite för få händer på bollen. Lite för få som producerade och vi klarade inte av att hålla i spelet hela vägen, men det fanns en hel del bra intentioner i spelet att bygga vidare på, säger Jesper Gustavsson.

Nu väntar Eco Örebro i hemmapremiären. Ett Örebro som föll mot Borås med 82-106 i sin premiär, men också ett Örebro som besegrade Umeå två gånger i fjol.

-Det är lite svårt så här i början på säsongen att scouta motståndarna. Jag har kollat på Örebro, vi har koll på Starks som var bra senast, Pavlovic och Hampton som var bra mot oss i fjol, men vårt fokus just nu ligger primärt på vårt eget spel och att utveckla det, säger Umeåcoachen.

Jason Davis är fortsatt skadad, i övrigt är alla spelare tillgängliga för Umeålaget.

-Vi hoppas att få bjuda hemmapubliken på en bra insats och en seger. Det ska bli kul att spela hemma. Det brukar vara bra stämning, säger Gustavsson.

bottom of page