top of page

Viktig pjäs förlänger med Umeå

Bild: Ola Norén – Luleå Steelers

Umeå BSKT meddelar att klubben har förlängt med lagets jätte. Det handlar naturligtvis om 209 centimeter långe André Nilsson, som har representerat klubben i tre år.

Under Andrés tid med Umeå har han varit en av de absolut viktigaste delarna i lagbygget säsong efter säsong. Sedan han värvades från sin hemstad Sundsvall har han varit en given startspelare i sin nuvarande klubb. Under förra säsongen fick André chansen att representera det svenska landslaget vilket såklart var både stort för André och Umeå.

André berättar att han ser fram emot ytterligare en säsong i Umeå, och hoppas på att kunna bidra med rutin och stabilitet på planen i ett lag med många yngre spelare.

”Det ska bli spännande att se vad årets nyförvärv kan bidra med och det har sett väldigt bra ut på träningarna hittills. Vi har en djupare trupp det här året vilket innebär att vi kan rotera mer och slipper lägga tunga minuter på få spelare”, fortsätter Nilsson.  

Den senaste säsongen spelade André fram 14.4 poäng samt plockade ner 8.5 returer per match, vilket landade honom en tredjeplats i returligan. Det är ingen tvekan om hur viktig André är för Umeå och någon som är positivt inställd för förlängningen är Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Skönt att lyckas behålla en solid pjäs som André i laget. Han har tagit stora steg i sin basketutveckling men även i sin personliga utveckling under de tre åren han vart med oss här i Umeå och vi är väldigt stolta över att han väljer Umeå ännu ett år”, berättar Gustavsson.

Bild: Ola Norén – Luleå Steelers

Hemmapremiär i svenska cupen nu på söndag (22/9) klockan 15.00 och i SBL måndag den 7/10 klockan 19.04.

Vi ses där!

Text: Fredrik Stolt och Emma Järvholm

bottom of page